Andere werkwijze doorbelasten dienstverlening

Andere werkwijze doorbelasten dienstverlening

Zoals we u eerder hebben meegedeeld is IDGP vanaf 1 januari 2024 BTW plichtig geworden.
Volgens onze fiscale consultants is de IDGP BTW plichtig, echter dient hier een splitsing te worden gemaakt

Categorie 1 Niet BTW plichtig.
Voor de dienstverlening voor de eigen organisatie is de IDGP NIET BTW plichtig. Dit betreft de verloning van de werkers voor Doopgezinde Gemeenten en de meeste Doopsgezinde Instellingen

Categorie 2 Wel BTW plichtig.
Voor de externe dienstverlening is de IDGP BTW WEL plichtig. Dit betreft de verloning van werkers die werkzaam zijn bij Baptistengemeenten en een paar Doopsgezinde instellingen met BTW plicht.

Aanpassing vergoeding dienstverlening
De IDGP heeft daarom de administratieve vergoeding aangepast.

Voor werkgevers met BTW plicht blijft het tarief € 25,00 per dienstverband per maand en voor werkgevers zonder BTW plicht wordt het tarief € 20,75 per dienstverband per maand.

Systematiek van factureren.
Op dit moment stond de administratieve vergoeding op de loonstrook werkgever. U ontving maandelijks een nota met specificatie. Dat wordt door de BTW splitsing anders. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024 verdwijnt de administratieve vergoeding van de loonstrook werkgever.

We brengen maandelijks de loonkosten en administratieve vergoeding en de eventuele BTW in rekening via ons boekhoudpakket. Let op: deze e-mails komen van “Maventa Transactions”<noreply@mail.maventa.com>

Tevens ontvangt u los per maand de vertrouwede specificatie en boekingsvoorstel per e-mail.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
Bel of mail ons gerust: 020-7652099 of administratie@idgp.nl